AW Beauty SchoolNagelstyling

Wat is nagelstyling? Als nagelstylist ben je verantwoordelijk voor het adviseren van klanten over de beste behandelingen en nagelstijlen die bij hun behoeften en voorkeuren passen. Je zorgt voor een optimale nagelverzorging door de juiste technieken toe te passen voor het aanbrengen van kunstnagels met acryl, polygel, gellak, BIAB maar ook het behandelen van de nagels en nagelriemen.Nagelstylisten moeten ook op de hoogte blijven van de laatste trends en technieken in de nagelindustrie en voortdurend hun vaardigheden blijven ontwikkelen om hoogwaardige diensten te kunnen blijven leveren. Naast technische vaardigheden is klantenservice ook een belangrijk aspect van het beroep, aangezien nagelstylisten vaak nauw samenwerken met klanten om hun wensen te begrijpen en hen te helpen een look te bereiken waar ze zich goed bij voelen.
Over het algemeen biedt een beroep in de nagelstyling een creatieve carrière voor mensen die gepassioneerd zijn over nagelverzorging en kunst. Met de juiste training en ervaring kunnen nagelstylisten een succesvolle salon opbouwen of werken in spa’s, schoonheidssalons, of zelfs als zelfstandige ondernemers.

Alle soorten kunstnagels zijn populair in de nagelindustrie, met verder verfijnde technologie en producten. Nagelstylisten kunnen creatieve ontwerpen maken met diverse kleuren en decoraties. De uitvinding van acrylnagels heeft de nagelindustrie getransformeerd en biedt zowel in salons als thuis diverse mogelijkheden voor aantrekkelijke nagelverlengingen en -ontwerpen.

Bij onze nagelstyling opleidingen en cursussen leer je de technieken van het aanbrengen van acryl, polygel, gellak, Biab, spa manicure en hoe je natuurlijke nagels kunt verstevigen en verlengen. Het proces omvat de voorbereiding van de natuurlijke nagels, de PREP.  Bij acrylnagels werk je met twee producten, namelijk vloeistof (liquid) en poeder, die uitharden nadat je ze hebt gemengd. Elk merk heeft zijn eigen verhouding van liquid en poeder, de zogenaamde mixratio. Het correct mengen van acryl is cruciaal voor het aanbrengen, de stevigheid en de sterkte van de kunstnagel. Daarom is het heel belangrijk om altijd de liquid en poeder van hetzelfde merk te gebruiken.

Polygel is een hybride materiaal dat bestaat uit een combinatie van polymeren en acrylaten. Deze samenstelling biedt de stevigheid van acrylnagels en de flexibiliteit van gelnagels. Het kan worden gebruikt voor verschillende kunstnageltechnieken, waaronder het verlengen van nagels, het verstevigen van natuurlijke nagels en het creëren van nagelontwerpen.  Polygel wordt doorgaans aangeboden als een dikke gel-substantie in een tube of pot. Na het aanbrengen op de nagels moet het worden uitgehard onder een UV- of LED-lamp. Wat polygel onderscheidt van sommige andere materialen, zoals acryl, is de langzamere uithardingstijd, waardoor nagelstylisten meer tijd hebben om de gewenste vorm en lengte te modelleren. Na het aanbrengen van de polygel kun je ook een gellak aanbrengen.

De verantwoordelijkheid van jou als nagelstyliste is dat je goed begrijpt waarom en welke behandelingen je uitvoert, en welke producten geschikt zijn voor welke klanten. Het is aan jou de taak om over de nodige kennis en vaardigheden te beschikken, en door een opleiding op cursus te volgen die bij je past, dan ben je goed voorbereid om bij klanten prachtige kunstnagels aan te brengen.

Onze opleidingen en cursussen

Gellak cursus met Pink Gellac

Gellak cursus met Pink Gellac

Ontdek de veelzijdige wereld van Pink Gellac bij AW Beauty School. Onze cursus biedt een diepgaande verkenning van gellak, met een speciale focus op de innovatieve BIAB-technologie. Of je nu een beginner bent of je vaardigheden wilt verfijnen, wij delen graag onze passie en kennis met betrekking tot Pink Gellac.

Meer info
Acryl cursus

Acryl cursus

Acryl voor nagels is een kunststof poeder gemengd met vloeistof die op de natuurlijke nagel wordt aangebracht en uithardt tot een stevige en duurzame nagelverlenging.

Meer info
Acryl opleiding

Acryl opleiding

Acryl opleiding met geurloze liquid. We werken met de super mooie poeders van Glitterbells. Leer de natuurlijke nagel verstevigen, verlengen met sjablonen en tips, de french manicure techniek, ombre en nabehandeling. Maar ook de anatomie van de natuurlijke nagel en het invullen van een klantenkaart.

Meer info
Polygel cursus

Polygel cursus

Ontdek de wereld van Polygel: Schrijf je in voor onze inspirerende cursus en verwerf in korte tijd de essentiële technieken om sterke, natuurlijk ogende nagels te creëren. Verken Gelish Polygel, de onmisbare keuze voor prachtige nagels met minimaal allergierisico en een lichte, natuurlijke sensatie. Begin vandaag nog aan jouw reis naar meesterlijke nagelvaardigheden!”

Meer info
Polygel opleiding

Polygel opleiding

Polygel of acrylgel is een handige alles-in-één formule waarmee je in drie eenvoudige stappen perfecte nagels creëert. Wat maakt polygel zo uniek? Het product zelf maar ook de werkwijze. Geurloos, geen geknoei met uitlopen, je hoeft niks te mengen. Het is zelfs 23% lichter dan acryl en 16% lichter dan hard gels. Alleen maar voordelen om de polygel opleiding te volgen.

Meer info
Allround Nagelstyling

Allround Nagelstyling

Na het volgen van deze opleiding heb je alles geleerd op het gebied van nagelstyling. De Allround Nagelstyling opleiding is bedoeld voor mensen die als zelfstandig Nagelstylist aan het werk willen gaan. Deze opleiding biedt een verdieping van de stof en de technieken. De technieken worden verbeterd en je werkt op naar een hoger niveau. Je doorloopt en combineert alle technieken en gaat niet voor minder dan perfectie. Je weet precies alle technieken op het gebied van Nagelstyling en kan het op een professionele wijze aanbrengen bij verschillende modellen. Je leert op een vakkundige manier jou eigen nagelstudio op te bouwen of om ambulant te gaan werken.

Meer info
× Hoe kan ik je helpen?