AW Beauty SchoolMake-up artist opleiding

Make-up Artist

Je voorziet als visagist/make-up artist andere mensen van een perfecte make-up aangepast aan persoon, stijl en persoonlijkheid. We spelen hiervoor in op het gevoel van kleur en vorm, een gevoel dat we verder ontwikkelen tijdens de opleiding.

Je leert kijken naar de verhoudingen bij personen en zoekt een antwoord op vragen zoals: hoe is hun gezichtsvorm, ver of dicht bij elkaar staande ogen, hoe zijn de lippen? Wat straalt de persoon uit?

Make-up Artist

Beroepsbeeld

Volg je deze make-up opleiding dan kan je beroep visagist of make-up artist worden.  Je voorziet als visagist andere mensen van een perfecte make-up aangepast aan de persoon, stijl en persoonlijkheid. Je bent een specialist in het aanbrengen van make-up en je geeft adviezen hierover. Jij hebt vakkennis en bent professioneel. Jou kennis heeft vooral betrekking op verschillende huidtypen en –kleuren en de bijpassende make-up.

Jou werkgebied als visagist is heel verschillend en divers. Het aanbrengen van make-up moet een positieve bijdrage aan het uiterlijk leveren, denk aan fotoreportages, modeshows, en bruiloften waar je je als zzp’er kunt laten inhuren als visagist. Maar ook bij optredens in het theater, televisie of film. Het werken in diverse schoonheidssalons of parfumerie,  of het vertegenwoordigen van een make-up merk behoort misschien ook tot je werkgebied. Als visagist maak je deel uit van het team dat aan de opdracht werkt. Jij verzorgt de make-up voor de cliënten.

Wat wordt jou werkgebied?

Wat leer je tijdens deze Make-up artist opleiding?

We beginnen zoals elke les eerst met de het reinigen van het gezicht, het analyseren en de basis aanbrengen. Als dit fundament is aangebracht dan komt het echte werk van het accentueren van de zones die aandacht vragen. We gaan de accenten op de punten leggen welke gezien mogen worden. We gaan ook verschillende looks aanbrengen dus voor elke gelegenheid een andere look. Maar ook de correcties gaan we leren en natuurlijk alles van de kleurenleer. Bij welk licht komen de mooiste kleuren tot uiting en welke kleuren kun je het beste niet gebruiken bij groene ogen. En dit zijn alleen nog maar de technieken.

Wat leer je tijdens deze Make-up artist opleiding?

Make-up artist opleiding

In deze opleiding komen alle facetten aan de orde die noodzakelijk zijn om straks als professioneel visagist te werken. Het kunnen onderscheiden van diverse huidtypes, omgaan met verschillende gezichtsvormen en expressies, verschillende technieken van make-up toepassen en het corrigeren en accentueren.

Elke professioneel visagist is begonnen zoals jij, en met genoeg passie voor het vak en voor mensen zal ook jij na het volgen van deze opleiding als professioneel visagist aan het werk gaan.

Wat gaan o.a nog meer oefenen zoals de kleurenkennis , contouren, Shapen en highlighten, smokey-eyes, bruids make-up, Mensen van kleur make-up, bril make-up, rijpere huid mak-up, arabische make-up, bollywood make-up, halo eye look, cutcrease look, aziatische make-up, grafische eyeliner look, foto/tv make-up, nep wimpers en stukjes plaatsen en fantasie make-up.

In deze opleiding komen alle facetten aan de orde die noodzakelijk zijn om straks als professioneel visagist te werken. Het kunnen onderscheiden van diverse huidtypes, omgaan met verschillende gezichtsvormen en expressies, verschillende technieken van make-up toepassen en het corrigeren en accentueren.

Elke professioneel visagist is begonnen zoals jij, en met genoeg passie voor het vak en voor mensen, zal ook jij na het volgen van deze opleiding als professioneel visagist aan het werk kunnen gaan.

Kosten vakopleiding visagie:

 • kosten € 1,600
 • inclusief lesboek Visavie
 • kortingspas Make-up Studio
 • diploma garantie
 • termijnbetaling mogelijk

Startdatum:

 • september

Tijd:

 •  van 9:00 tot 15:00 uur

Nu inschrijven

Antwoorden op veelgestelde vragen:

 • je hebt geen vooropleiding nodig
 • een model is niet verplicht
 • je hoeft geen ervaring te hebben
 • een model is niet verplicht
 • de leeftijden van deelname verschillend
 • gratis parkeren voor de deur
 • bushalte is om de hoek
× Hoe kan ik je helpen?