AW Beauty School

Acryl cursus
3 lessen

Deze cursus is bedoelt voor iedereen die geïnteresseerd is in het aanbrengen van acrylnagels. Je leert in een snel tempo de basis technieken van het aanbrengen van acryl. Het oefenen zal praktisch zijn. Alleen op deze manier zal je de basis technieken van de applicaties onder de knie krijgen. Wij werken uitsluitend met odourless acryl vloeistof deze ruikt veel minder dan de traditionele liquid. Deze vloeistof hardt niet uit aan de lucht maar onder een Led lamp, hierdoor heb je ook wat meer tijd om het product te verwerken.

De werkwijze van het aanbrengen

Sommige startende nagelstylisten weten het verschil tussen acryl en gel al te vertellen. Voor degene die daar nog niks van weten lijkt het alsof het twee hele verschillende systemen zijn. En dat is ook zo! Het verschil tussen acryl en gel is de manier van het product aanbrengen op de natuurlijke nagel. De basis, zoals het voorbereiden en verlengen van de nagels blijft hetzelfde.

De werkwijze van het aanbrengen

Nagels verlengen

Zowel met acryl als met gel kan je de nagels verlengen met een plastic tip. Deze tips zijn van ABS plastic en vijlen we in de c-curve van de natuurlijke nagel om deze passend te maken.  Een andere manier om nagels te verlengen is met een soort sticker, welke je onder de nagel vastzet. We noemen dit een sjabloon. De sjabloon wordt onder de nagel geplaatst waar vervolgens op gewerkt wordt met acryl om de verlenging te maken. Zodra de acryl uitgehard is kan de sjabloon verwijderd worden. Op deze manier verlengt u de lengte van de natuurlijke nagel. Maar het kan ook op de natuurlijke nagel worden aangebracht zonder een verlenging.

Wij werken met het merk Glitterbels omdat het een mooi product is met prachtige kleuren acryl zowel de cover, naturel als de glitters.

Wat leer je tijdens de cursus acryl nagels

Eerst gaan de we de nagels analyseren en beoordelen wat voor je nagels je cliënt heeft, wat voor behandeling je gaat uitvoeren, wat voor werk, wat voor hobby’s etc. dit vul je o.a. in op de klantenkaart. Na een klein stukje anatomie van de nagels gaan we de voorbereiding uitvoeren. Wij beoordelen natuurlijk ook of de cliënt haar nagels wel zo gezond zijn om een kunstproduct op aan te brengen. We letten goed op de hygiëne van jou als nagelstyliste en op netheid van werken.

In deze 2 dagen leren wij jou hoe je een tip en een sjabloon applicatie aanbrengt met acryl we leren je hoe je een babyboom nagel maakt en hoe je een nabehandeling kan uitvoeren. Tevens leren we jou de theorie van de natuurlijke nagel en een stukje manicure.

Wat leer je tijdens de cursus acryl nagels

Kosten cursus acryl nagels:

 • € 300,00 (0% btw)
 • inclusief gebruik producten AW Beauty School
 • inclusief certificaat
 • korting voor aanschaf producten

Kies welke dag je de cursus wil volgen:

 • dinsdag, woensdag en of vrijdag
 • van 9:00 tot 13:00 uur.

Nu inschrijven

Antwoorden op veelgestelde vragen:

 • je hebt geen vooropleiding nodig
 • je hoeft geen ervaring te hebben
 • een model is niet verplicht
 • de leeftijden van deelname zijn verschillend
 • gratis parkeren
 • bushalte is om de hoek